Är det verkligen normalt att ha träningsvärk hela tiden?

 

Hej Mita,

Vilken underbar fråga! Kroppen består av en massa muskler och du har tydligen lyckats hitta väldigt många. Bra jobbat! När man tränar hårt eller gör något som kroppen inte är van med så får man träningsvärk. Det är inte farligt. Det är fint. Man kan säga att det är kroppens sätt att säga tack till dig. Om kroppen får vila brukar träningsvärken försvinna på en vecka. Att du har konstant träningsvärk nu är helt normalt med tanke på att vi gör nya övningar varje dag i #enfemma.

Jag brukar sällan gilla ordet lagom, men när det gäller träningsvärk tycker jag lagom är bäst. Det ska kännas att du har tränat och det är helt okej att känna sig sliten och lite öm i kroppen. Om du däremot inte kan resa dig utan att skrika kanske du har kört lite för hårt. Viktigt att äta bra och sova mycket för att återhämtningen ska bli så bra som möjligt. Kroppen är smart. Om du ger kroppen det den behöver kommer den att tacka dig genom att du presterar och mår bättre.

Jag tror att din träningsvärk kommer minska, men kanske inte försvinna helt så länge du är med och kör #enfemma. Om det känns för jobbigt kan du gå ner i antalet repetitioner, eller välja att göra övningen lättare.

Träningsvärk idag = bättre form i morgon. Känns det lite okej ändå?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.