Crossfit i Nyköping.

Snart så. I mars öppnar Nyköpings första Crossfit gym – Sörmlandkusten Crossfit. Igår var jag på en förberedande kurs för att träffa teamet och för att lära mig mer om Crossfit. Vi ska träffas fyra lördagar i rad. Fokus ligger på att lära sig grunderna, träna teknik och samtidigt köra en WOD, Workout of the Day, som det heter.

Innan funderade jag på vilka förväntningar jag hade. Kände mig laddad och sugen på att träna. Ville lära mig så mycket som möjligt. Och ha kul, såklart! Frågor som hann snurra runt innan jag klev in på Rosvalla i Nyköping var: Vilka kommer jag träffa? Kommer det att hålla en nivå som gör att jag blir nöjd? Blir det kul? Jobbigt? Det blev riktig bra. Många coacher var på plats, och alla hade en välkomnande och skön attityd. Inte sådär hurtigt klämchecka, utan mer måna om att vi skulle förstå och lära oss.

Efter lite inledande snack delades vi in i grupper. Vår grupp tränade på knäböj och frontböj. I knäböj har du skivstången på baksidan av axlarna och i frontböj på framsidan av kroppen. I övrigt är det i mångt och mycket samma kroppsrörelse. Båda övningarna aktiverar många muskelfibrer i kroppen, vilket gör att det blir riktigt bra träning för hela kroppen. En del som är ovana att träna med vikter kan tycka att det är svårt och lite läskigt att köra knäböj (och andra övningar med fria vikter). Här är tekniken viktig för att du ska känna dig trygg. Och som alltid ska du vänta med att lassa på kilo tills dess att du kan utföra övningen korrekt.

Ser redan fram emot nästa lördag.

Det här är nr. 012 av 100 inlägg i utmaningen #Blogg100.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.