CrossFit på SATS i Sundbyberg.

Det blev visst gruppträning istället för styrketräning på egen hand

Hade egentligen tänkt att styrketräna igår efter jobbet men hamnade istället på mitt första CrossFit-pass. Jag har kört en del egen träning med liknande upplägg, men inte på gym. Passet leddes av Susanne Hives. Gillade hennes sätt att leda passet. Bra pedagogik när hon visade övningarna. Hon rörde sig bra i lokalen och korrigerade teknik, samtidigt som hon peppade. Alla var väldigt fokuserade under passet. Hade nog väntat mig mer röj och skrik, men så var det alltså inte. Susanne jobbar också som Personlig Tränare (PT) på SATS i Sundbyberg.

Såhär körde vi!

Uppvärmning
Ca 10 minuter rörelser på stället. Inga konstigheter, än så länge var jag helt med.

WOD
I CrossFit är passen uppbyggda på WOD – Workout of the Day. Vi körde tre WOD igår. På SATS kallas träningen för CrossTraining eftersom CrossFit är ett skyddat namn*.

WOD I: 7 minuter timecap
21-15-9 (5-5-5-5)
Burpees / Sumo Deadlift High Pull

Beskrivning: I sju minuter körde vi varannan gång Burpees och varannan gång Sumo Deadlift High Pull. Först gjorde vi alltså 21 st Burpees, sedan 21 st Sumo Deadlift High Pull. Sedan 15 st och sist 9 st. Om vi blev klara innan det hade gått sju minuter gjorde 5:or av båda övningarna (varvade) så många gånger som möjligt. Jag hann köra två extra omgångar av 5:or innan det hade gått sju minuter. Puh.

WOD II: Ladder 9 minuter
20 Clean & Jerk (buy in)
Pushup / Thruster
2
4
6
8
10
20 Clean & Jerk (buy out)

Beskrivning: Först 20 st Clean & Jerk. Därefter 2 st Pushup följt av 2 st Thruster. Sedan 4 st osv upp till 10. Avslutade med 20 Clean & Jerk. Egentligen skulle vi köa så många som möjligt under två minuter. Mjölksyran sprutade ur mina öron så jag orkade inte riktigt hela vägen, men klarade mina 20 st.

WOD III: 4 minuter 
1 min Jumping Lunges
1 min Frog Situp
1 min Superman Lifts
1 min Camel Getups

Beskrivning: Inga konstigheter. 1 minut av varje övning. Ingen vila mellan.

Sammanfattning
Crossfit är kul! Jag kommer köra mer framöver och även börja bygga mina pass kring samma tänk när jag tränar andra. Det är intensiv träning för hela kroppen. Du tränar både kondition och styrka. Efter passet var jag så trött att jag tog med mig hänglåset till mitt skåp in i duschen. Piggnade till efter en stund och tänkte att det ändå var tur att det inte var iPhonen.

CrossFit på YouTube. Bli inte skrämd av alla stänger och övergrymma människor. Det går att träna CrossFit på många sätt och alla som inte är skadade kan köra. Alla.

Här kan du läsa mer om CrossFit och titta vad det var för övningar vi körde igår.

* Precis innan jag publicerade inlägget skriver SATS på sin FacebooksidaVi är glada att kunna presentera nyheten att CrossFit Regeringsgatan precis blivit gondkänd som officiell CrossFit affiliate!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.