En underbar morgon.

Lars på bänkMötte upp Lars kl 09:00. Vi gick ner mot hamnen i Nyköping och fortsatte förbi lekparken och Kanotstadion innan vi till slut var framme vid utegymmet. Där gjorde vi en lugn uppvärmning tillsammans innan jag gick igenom dagens träning.

Lars började med att göra 25 st Air Squats. Första 10 i lugnt tempo, sedan 10 i högt tempo för att avsluta sista 5 lugnare. På svenska heter övningen knäböj. Om du har kört #enfemma känner du igen den därifrån.

 

Efter några djupa andetag av den sköna luften började träningen på riktigt. Under 14 minuter gjorde Lars så många varv som möjligt av:

  1. 225 m löpning.
  2. 10 st armhävningar.
  3. 10 st gå upp/ner på en bänk.

Lars gör armhävningDet funkade bra att göra armhävningar i snön. Gångvägen var helt isfri och skön att springa på. När man tränar intensivt utan vila gäller det att hitta ett tempo som gör att man orkar hela vägen. I början känns det som en omöjlighet, men efter ett tag hittar kroppen rätt och då är det bara att hålla i.

Träningen fortsatte med en balans- och rörlighetsövning som även tränade bålstabiliteten. En lugn och skön nedvarvning innan vi promenerade hemåt igen.

Lars är 69 år. Han tränar för att bli rörligare, förbättra balansen och för att må bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.