Dagens WOD: Löpning, Burpees, Air Squat och Dips.

Om du vill träna på samma sätt som jag gjorde idag, gör du såhär:

Värm upp genom att springa 1 km i lugnt tempo. Sedan tänjer du lite och säger till kroppen att det är dags att vakna, för nu blir det åka av.

Starta klockan. Spring 700 meter. Sedan gör du 30 st Burpees, 30 st Air Squat, 30 st Dips. Direkt efter det sticker du på varv två och gör 20 st av allt när du kommer tillbaka. Sedan ett tredje varv med 10 st av allt. Stoppa klockan.

Det är skönt att göra det jobbigaste först. Gillar känslan att det blir lättare ju tröttare jag blir. Eller lättare är kanske inte riktigt rätt ord, men färre repetitioner gör att det mentalt känns bra.

Jogga ner ca 1 km. Se till att äta något litet direkt efter träningen. Jag drack ett glas mjölk och åt en banan. Stretcha om du vill.

Det här är ett jobbigt pass. Det är hög intensitet, vilket gör att muskler och hjärta får jobba hårt. Det är självklart fullt möjligt att genomföra samma pass med vilopauser eller i ett lägre tempo. Då blir det mer ett uthållighetspass.

Målet med det här passet är alltså, bortsett från uppvärmning och nedjogg, att du ska hålla ett så högt tempo som möjligt. Du kör på tid, utan särskilt inlagda vilopauser. Andas några extra andetag när du måste, men kämpa för att få en så bra tid som möjligt. Nästa gång du kör samma pass ska du slå din egen tid.

Du kan minska eller öka antalet repetitioner. Eller gör en mindre stege. Då minskar du med ex 5 st på alla övningarna, vilket gör att du automatiskt får fler varv innan du är klar. Du kan också byta ut övningarna som jag gjorde mot några egna favoriter, eller ändra sträcka som du springer.

Riktig mat inom två timmar efter att du avslutade träningen är ett måste. Det vill din kropp ha för att må bra. Punkt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.