Träna Med Mig

För dig som gillar att träna eller önskar att du gjorde det

Utmaning från Johannes Sundlo.

Eller egentligen är det en utmaning från Charlotte på Runday som i sin tur fått den från Petra Månström på Maratonbloggen. Nåväl, here we go. Just, här är förresten Johannes svar.

1. Vilken typ av löpare är du?
En året-runt-löpare. Fast det kanske alla löpare är? Jag gillar årstiderna på olika sätt. Vintern är bästa tiden för att bygga mental styrka. Då växer pannbenet för varje gång man går ut i mörker, kyla, snö och slask. När våren kommer är det fantastiskt att lämna mössan hemma och välkomna ljuset. På sommaren är det liksom bara att köra på. Gillar att springa i stekhet sol även om det såklart sliter lite extra. Hösten är magisk. Friskt, massor med syre i luften och färgerna i skogen är ett kapitel för sig.

2. Hur länge har du löpt?
Mitt första löparminne är från 5:an när vi sprang en skolstafett på 800 meter. Lyckades på något konstigt sätt snubbla mig till bästa tiden av alla femmor i Örebro (ja, jag är fortfarande lite stolt över det) och fick frågan efteråt om jag inte ville börja med friidrott. Spelade redan fotboll och ishockey så det blev aldrig något med det. Löpning för mig när jag var ung var starkt förknippad med försäsongträningen som vi körde med hockeyn. Herregud vad vi sprang 70/20-intervaller.

3. Hur mycket löper du per vecka?
3-4 gånger i veckan just nu. Ibland blir det bara två pass. Ju färre pass, desto viktigare blir de mentalt för mig.

4. Vilket är ditt “feelgood” tempo?
Förut har jag oftast kört långpass i 5.40-tempo. Runt 5.15-5.20 känns också bra.

5. Vad måste du ha med dig på ett pass?
Egentligen ingenting, men jag springer i regel alltid med pulsklocka.

6. Varför springer du?
För att jag kan. För att jag mår bra av det. För att jag älskar det. 

7. Har du någon gång ljugit för att få springa?
Tror inte det. Fast det händer att jag glömmer så jag vågar nog inte ta gift på det.

8. Hur ofta köper du löparskor?
Alldeles för sällan. Nu har jag i och för sig tre par (ett par vanliga + två par trailskor) så det funkar ändå rätt okej.

9. Var/hur handlar du din löputrustning?
Har ingen särskild favoritbutik. Försöker konsumera mindre så jag shoppar inte så ofta. 

10. Dygnets bästa springtid?
Före frukost. Gärna tidigt. Annars långpass före lunch på helgen.

11. Hur ofta tävlar du?
Nästan aldrig. Sprang mitt första lopp 2012 tror jag. I år har jag sprungit Tjurruset tillsammans med yngsta dottern. Finaste loppet förra året var Axa Fjällmaraton, som jag tänkte ta mig an i år igen om kroppen håller.

12. Vilken är favoritdistansen?
Morgonpassen som oftast är runt 6 kilometer.

13. Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du blir trött?
Nej, däremot brukar jag peppa mig med att tänka på hur jobbigt det är att plåga sig som eliten gör. Ytterst sällan som jag är i närheten av att ta i så mycket nu för tiden, så när det väl händer hjälper det mig att orka lite till. Vet att kroppen klarar det, det är ju bara hjärnan som säger nej.

14. Springer du helst i grupp eller ensam?
Ensam.

15. Hur återställer du dig efter ett långpass?
Ett stort glas lättmjölk, vatten och en banan. Lång dusch. Blir ofta rätt sliten så resten av dagen brukar bli lugn.

16. Vilken snabbhetsträning föredrar du?
Kör nästan bara längre intervaller. Norska intervaller på 4 x 4 minuter (3 min joggvila mellan varje) är jobbiga och bra. Gillar backträning. 

17. Vilket lopp drömmer du om att springa?
New York Marathon vore något. Hade startplats i år, men bestämde mig för att vänta. Kanske när jag blir äldre (!). Annars vore det kul att springa i alperna någon gång.

18. Vilken kändis skulle du helst vilja springa med?
Bruce Springsteen. Då skulle jag fråga hur Born To Run kom till. 

19. Vilka tre till fem löp- eller träningsbloggare utmanar du att fylla i den här listan?
Sara Rönne, Anna Blomdahl och Fredrik Davidsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen