Träna Med Mig

För dig som gillar att träna eller önskar att du gjorde det

WOD och långa intervaller i snöslask.

Löpning
1 km intervaller, varannan lugn/snabb. Brukar köra 500 meter lugnt tempo och 1 km lite snabbare. Den här varianten är softare eftersom det blir 500 meter extra “vila”. Värmer inte upp innan när jag springer långa intervaller utan börjar med en lugn första kilometer.

Höll 5:40-tempo under lugna kilometerna och mellan 4:30-4:45 på de snabba. För mig funkar det att öka tempot med ungeför en minut per km. Det här är såklart väldigt individuellt, men det viktiga är att det är ordentlig skillnad i tempo mellan de lugna och snabba intervallerna. Idag blev det tre av varje, alltså totalt 6 km (+ nedjogg). Gillar långa intervaller. Belastningen är lite tuffare men inte såå jobbig ändå. Jag brukar bestämma mig innan vilket tempo jag ska hålla, men det går såklart att gå på känsla utifrån hur dagsformen är.

Styrka hemma
WOD (Workout Of the Day)

25 burpees
25 squats
25 tricepsdips
25 jumping lunges
25 camel getup
25 sit up
25 push up

Alla övningar i en följd utan vila mellan. På tid. Jag körde tre gånger och klockade mig som bäst på 3:55 minuter. Vilade 2 minuter efter varje varv. Sjukt jobbigt. Mest trött i armarna. Nästa gång måste jag komma ihåg att att sätta på mig pulsklockan.

Nu ska jag packa klart. I morgon byter jag snöslask mot värme och sol på Kanarieöarna. Nice!

Bild lånad från http://www.ving.se/.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen