5 saker företag kan göra för att få nöjdare anställda och kunder.

1. Satsa på träning och hälsa utifrån ett må-bra-perspektiv.
Berätta vad ni vill och hur ni jobbar för att nå dit. Är det ett gymkort som gäller och inget mer? Hälsonyttan med att ge personalen ett gymkort är minimala. Det tilltalar i princip bara de frälsta som redan gillar att träna. Övriga lägger kortet i plånboken i väntan på att börja träna. Företaget betalar för något som inte används. Sätt hälsa på dagordningen. Bokstavligen. Då får företaget mer pang för pengarna samtidigt som anställda blir piggare och mår bättre.

2. Bjud på frukt och gott vatten.
Eller sälj frukt för inköpspriset. Och höj priset på godis om ni måste ha en godisautomat. Då kan ni finansiera fruktkostnaden med överskottet. Hyr en vattenmaskin som serverar kallt gott vatten. Eller ställ fram tillbringare med kranvatten i mötesrum mm.

3. Börja med promenadmöten.
Att sitta still är rena döden. Ingen mår bra av det. Uppmuntra att gå ut och gå istället. Som näst bästa alternativ kan ni gå inomhus (tänk tv-serien West Wing). Använd diktafon för att dokumentera. Genomför kund- och leverantörsmöten på samma sätt. Och bjud på en frukt.

4. Uppmuntra lunchträning.
Bjud på 15 min längre lunch. Då blir det lättare att träna eller promenera utan att behöva tokstressa i sig matlådan. Samarbete med något lunchställe som kan leverera bra mat till kontoret. Gå runt kvarteret på lunchen och var med i utlottningen av biobiljetter, kan vara ett sätt att uppmuntra till en aktivare arbetsdag.

5. Börja cykla.
Köp in några företagscyklar. Nya eller begagnade. Ordna ett smidigt bokningssystem och uppmuntra alla att använda vid möten på stan. Låna ut till kunder. Eller till och från hemmet när det underlättar logistiken. Och varför inte ringa en cykelaffär och be om rabatt för personalen som behöver köpa en cykel till sig själv eller någon i familjen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.