#enfemma Hindu Push Up.

Hindu Push Up tar på i princip hela överkroppen. Vissa övningar aktiverar fler muskler än andra, vilket jag gillar. Det är ju ganska sällan vi springer runt och enbart använder t.ex musklerna i axlarna. Allt vi gör med kroppen hänger ihop och kan vi träna flera muskler samtidigt i en rörelse blir det mer pang för pengarna så att säga.

Det här är ingen mysövning. Fredagsmyset får alltså vänta lite. I videon visar jag även en lightversion där jag har knäna i golvet. Min teknik är inte alls bra. Det är min ena axel som ställer till det, ber om ursäkt för det. Titta istället på hur jag gör övningen på tårna och försök göra på samma sätt med knäna i golvet.

Gör 10 st innan du vilar. Börja gärna på tårna och byt till knäna när/om det blir för tungt. Och tänk positivt. Det är ingen klyscha vi pratar om här. Såhär ska du tänka: Klarar du exempelvis “bara” 2 st är det 3 som är målet nästa gång. Går inte det, försöker du igen någon annan gång. Det handlar inte om hur stark du är nu, utan om du är villig att träna för att bli starkare. Om du nu vill det.

Tack för den här veckan!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.