Träna Med Mig

För dig som gillar att träna eller önskar att du gjorde det

Säg hej till Jerry Silfwer.

Funderar du på vilka som kommer på träningen nästa helg? Jerry Silfwer är en av dem. Han driver bloggen Doktor Spinn och finns på Twitter som @jerrysilfwer.

Hej Jerry!

Jerry Silfwer

1. Vad är du grym på?

Jag har ett bra bollsinne. Hockey, fotboll, volleyboll, basket, bordtennis, innebandy, tennis. Konditionen är borta, jag har för många extrakilon, men bollsinnet sitter kvar. Och så har jag bra koordination för att vara kille!

2. Saker du vill jobba på?

Jag har två träningsmål just nu och det ena är att kunna genomföra ett tekniskt sett starkt 100-meterslopp och det andra är att kunna simma 3000 meter frisim. Har satt upp som mål för mig själv att jag ska ha gjort detta innan sommaren är slut.

Varför 100 meter sprint? Därför att jag har koll på tekniken och jag vet att jag är för otränad för att klara av det. Det gäller att ha mycket core-styrka för att orka hålla emot accelerationen till ungefär 60 meter, det kräver balans för att jobba sig upp ur startblocken och det kräver bra kondition att orka hålla maxfart i upprätt ställning de sista 40 metrarna. Idag är jag inte ens i närheten, så det är ett tufft mål.

Varför simma långdistans? Därför att det är en sjukt terapeutiskt träningsform, men mitt frisim är uselt. Min mamma är före detta tävlingssimmare och simlärare och har kallat mig ett “hopplöst fall”. Men så blev jag inspirerad av Tim Ferriss, så nu tänkte jag ta tag i mitt frisim, en gång för alla.

3. Hur är en bra coach/tränare?

En bra coach attackerar problemen och inte symptomen – och tar till de medel som krävs.

4. Ditt bästa träningsminne?

När jag dunkade en basketboll efter att ha tränat spänst varje dag i ett år. Jag var 17 år gammal, hade växt klart till 185 cm och klarade av det i en höst ungefär. Jag brukar vara optimistisk när det gäller det mesta, men att dunka en basketboll kommer jag aldrig att klara igen.

5. Vilka förväntningar har du inför att Träna Med Mig nästa helg?

Det ska bli kul att prova något nytt!

6. Och till sist, vad vill du fråga Jonas om?

Hur ska man hålla sig varm, egentligen? Det här är rätt personligt, men jag svettas oerhört när jag tränar och är lite orolig att jag ska bli förkyld när jag är dyngsur efter vad jag gissar blir ett tufft pass!

Jerry, här är mitt svar på din fråga.

Vindarna är kalla, så ta på dig så du inte fryser under passet. Handskar är skönt att ha när vi ska ner på marken och jobba. Ta med en extra tröja att byta om till direkt efter passet. Och ha ordentligt med varma överdragskläder plus en mössa också.

Något lätt att äta direkt efter träningen, typ banan, gör också att du lättare håller värmen. Ser fram emot att träffa dig nästa söndag i Stockholm!

Hälsar Jonas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen