Lyssna på kroppen och må bättre.

Du har hört det förut, eller? Men vad tänker du när du läser det? Hur använder du din klokhet i din vardag? Och hur applicerar du det i din träning? På jobbet? I relationen med dina nära och kära?

Stanna upp några sekunder och fundera. Hinner du inte nu, kanske det är bättre att du fortsätter med det som är bråttom och läser lite senare.

För mig så innebär det många olika saker och det finns en tydlig röd tråd i allt. Jag behöver hela tiden vara på tårna om jag ska lyssna på kroppen. Det går inte att skriva in en återkommande tid varje torsdag om du vill känna din kropp under resten av veckan också.

När jag lyssnar känner jag efter. På in- och utsidan. Hur känns det? Vad tränade jag igår som gör att jag känner mig stel i kroppen? Är jag pigg? Glad? Eller trött och off.

Sedan agerar jag. Eller funderar om jag verkligen behöver göra något. Ibland är det skönt att välja att inte agera på det jag känner. Om jag är sliten i kroppen kanske jag ska vila helt eller träna något annat. Om jag är låg bestämmer jag mig för att ringa en kompis. Eller avbokar ett möte med en kompis för att jag vill läsa på kvällen. Och om jag känner mig stark kör jag extra hårt när jag tränar. Det finns ett uttryck i löpningen som heter “never waste good legs”. Det är så himla bra.

Bilden är från Pintereset. Gillar verkligen det citatet. Stämmer precis med hur jag ser på träning. Jag försöker använda det i andra sammanhang också. Framför allt på områden där jag känner att jag vill och behöver utvecklas.

Jag tror att vi behöver lyssna mer på oss själva. Hela tiden. Vad tror du?

Det här är nr. 007 av 100 inlägg i utmaningen #Blogg100.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.