Josephine ger sin syn på Katrin Zytomierskas vikthån.

Åh, vad jag gillar det här. Josephine bestämmer sig för att säga vad hon tycker om Katrins knasiga blogginlägg (som har lästs 458.221 ggr och har 2.035 kommentarer).

Jag heter Josephine, är 34 år, en vanlig människa som bor i förorten med min familj och som precis som alla andra försöker få mitt liv att gå ihop. Eller om man ska tro Katrin Zytomierska så är jag “en best, en överviktig brud som är osminkad med stripigt hår och svettiga kläder.”

Lite längre in i artikeln säger hon:

Jag tänkte att det är bra att andra kan se att det är okej och att man kan komma igång med träningen igen även efter ett uppehåll. Jag kunde inte föreställa mig att det skulle göra mig till måltavla för verbal spya från en bloggare som jag knappt vet vem det är, än mindre har något otalt med.

Att Josephine skriver själv istället för att bli intervjuad är så bra. Hon får skriva med egna ord och berätta. Utan filter. Läs hela artikeln här.

Som pappa till två döttrar blir jag extra glad när jag läser sista stycket. Eller glad kanske inte är rätt ord, men jag gillar det väldigt mycket. Josephine skriver om oron över att hennes två döttrar ska växa upp i en värld där personer som Katrin Zytomierska får så stort genomslag som hon får. Josephine avslutar med att bl.a. skriva:

Det är mitt ansvar att se till att mina döttrar får självkänsla nog att hantera den här typen av människor när de växer upp och det gör det extra viktigt för mig att visa att jag står upp för den jag är och det jag gör. Det är mitt ansvar att de ska kunna hantera vuxna kvinnor som utvecklat nätmobbning till en konstform bara för att dra in några slantar och få några minuter i rampljuset.

Heja Josephine!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.